NOTA: ARTIKEL INI TIDAK BERMAKSUD MENGHINA ATAU MEMBURUK MANA-MANA PIHAK INDIVIDU MAHUPUN KERAJAAN MALAYSIA. IANYA HANYA LEBIH KEPADA PENDAPAT DAN TEGURAN YANG DIHARAP DAPAT MENJANA MINDA DAN MEMBERI ALTERNATIF DALAM MENCARI JALAN MENGATASI SALAH LAKU DAN KERUNTUHAN AKHLAK REMAJA MASA KINI. HARAP MAKLUM.

Assalammualaikum wbk.

Terlebih dahulu izinkan saya panjatkan rasa syukur dan puji-pujian ke hadrat Allah swt. di atas restu dan izinNya yang mengatur dan memberi kekuatan untuk terus menyumbang dan bersama-sama para sahabat yang dirahmati. Selawat serta salam ke atas junjungan Nabi Muhammad ibni Abdullah saw., kepada para ahli keluarganya dan para sahabat baginda, para tabi'in dan tabi' attabi'in serta seluruh muslimin dan muslimat yang dirahmati dan dikasihi Allah swt. Kepada semua penggerak wadah egroups tercinta, saya doakan agar kalian terus-terusan mendapat panduan, kerahmatan dan bantuan dari Allah swt. Tidak lupa juga salam kerberkatan untuk semua sahabat yang lain yang mencintai akan kebenaran dan memperjuangkan akan keadilan. Dan kepada sahabat yang bukan beragama Islam, salam ceria dan sejahtera diucapkan.

24 Mac 2002 petang
Prolog - Bahagian I

Dengan izin barisan moderator budiman. Saya ingin menyentuh dan  menambah sedikit daripada sisipan pengalaman saudara Suami Orang, OB Orang Bujang, Norani